Damsgaard.jpg

Damsgård

Musikk-fabrikk Damsgård

Prosjektbeskrivelse

 

Kavlifabrikken ligger i nordvestlige kortende av Fløttmannsplass på Damsgård i Bergen. Gangbroen Småpudden tar fotgjengere raskt over Puddefjorden, til Marineholmen og videre inn mot sentrum. 

I de siste årene har Damsgård og Solheimsviken gjennomgått en dramatisk transformasjon. Store boligområder har blitt bygget, og det aller meste av originale bygg er revet og erstattet med mer moderne boligbygg. Dette på bekostning av historisk lesbarhet og identitet.

Som boområde har ikke bydelen satt seg enda. Bydelen mangler et hjerte, et lokalsenter med innhold som bidrar til liv. Bergen kommune har krevd gjennom regulering, at førsteetasjer skal inneholde publikumsfunksjoner, men de fleste førsteetasjer står tomme. Flere av boligprosjektene har som følge av dette sine innganger i andre plan enn fra gaten. Dette fører til mindre bruk og mindre liv i selve gaten, og en del uønsket adferd på gateplan, særlig nattestid. 

Dersom man kunne fått til en transformasjon som inkluderer: Kulturskole, bibliotek, pub/kafé, en scene for musikk og teater, et musikk og lyd studio, hotell, med mulighet for gjesteovernatting for kunstnere og kulturpersonligheter fra inn- og utland og et kontorfellesskap ville området kunne fått sitt hjerte. Et overordnet mål for prosjektet har vært å vise hvordan en kunne tatt vare på den historiske fabrikken som et av få gjenværende spor av Damsgårdssundets rike industrihistorie.

Les hele rapporten her


Prosjektnavn                     Musikk-fabrikk Damsgård

Plassering                           Damsgård / Bergen

Omfang                               6667 m2

Rolle                                     Arkitektur

Kunde                                  -

Samarbeidspartnere          -

Prosjektleder                      Fredrik Barth

Team                                    Laura Fröhlich, Thomas Pfeffer, Anders S. Eide                                                                                                                                                                         


Damsgaard2.jpg
Damsgaard3.jpg
Damsgaard6.jpg
Damsgaard7.jpg
Damsgaard8.jpg
Damsgaard9.jpg
 
Damsgaard10.jpg
Damsgaard102.jpg