Forside-nyheter-01.png

Nyheter

Vill Urbanisme er et urbanismekollektiv basert i Bergen, Oslo og Grimstad, Norge, som opererer i feltene arkitektur, plan, energi og miljø. Vi har en utstrakt FOU-satsing og kobler våre løsninger og vår argumentasjon mot state of the art forskning innen bærekraftig byutvikling og urbanisme.

Ny praktikant hos Vill Urbanisme

Denne uken startet Annagha Mital som praktikant hos Vill Energi i Oslo.

Annagha går på siste året av sivilingeniørstudiet Energi og miljø på NTNU i Trondheim, og hennes spesialisering blir innenfor energibruk i bygninger.

Hun er allerede godt i gang med prosjekter og oppgavene spenner fra miljøevalueringer til ombruk av byggematerialer og miljøprogrammering

 Annagha vil jobbe deltid parallelt med studiene på NTNU.

Velkommen til oss!

Read More
Anders Sletten Eide
Vill Urbanisme fortsetter å vokse!

I august begynte Linda Victoria Figueiredo som praktikant i Vill Arkitektur. Linda kommer fra Bergen Arkitekthøgskole og har blant annet hatt et semesters utveksling til EAD i Valparaiso i Chile.

Linda er allerede i gang med spennende oppgaver og vi gleder oss til fortsettelsen!

Velkommer til oss Linda!

Read More
Anders Sletten Eide
Vi får med oss nye designerspirer inn i arkitekturfaget

Vi får med oss nye designerspirer inn i arkitekturfaget.

Mille Grøm har begynt i praksis hos oss. Hun er student fra Institutt for design, Fakultetet for kunst, musikk og design , UiB (tidligere Kunsthøyskolen i Bergen). Hun går på andre året ved bachelor i Møbel-, rom og interiørarkitektur, og er nå allerede i full gang med spennende oppgaver.

Velkommer til oss Mille!

Read More
Anders Sletten Eide
Vill Urbanisme er tilstede på Dokken

Bergen kommune gjennomførte i går første bylab i Bergen, og startet med dette kommunens arbeid med transformasjonen av indrefileten i Bergen by - Dokken. Fredrik Barth i Vill Urbanisme holdt et brennende innlegg om arkitektur, byutvikling og mulighetene for gjennomføring av visjonene på Dokken. 

Read More
Anders Sletten Eide
«RECIPE FOR FUTURE LIVING» VINNER C40 REINVENTING CITIES – STOVNER!

«RECIPE FOR FUTURE LIVING» VINNER C40 REINVENTING CITIES – STOVNER! 

Prosjektet «Recipe for Future Living» gikk av med seieren i den internasjonale miljø- og klimakonkurransen C40 Reinventing Cities på tomta Fossumdumpa på Stovner i Oslo. Det er Ineo Eiendom AS med Mad Arkitekter, Vill Urbanisme ved Vill Energi AS, Landskap+ AS, Asplan Viak AS, Léva Urban Design AS, Resirqel AS, Mad Communication AS og Deichman Bibliotek, Stovner som deltakere.  

Read More
Anders Sletten Eide
Vill Urbanisme styrker arkitekturkompetansen

Vill Urbanisme forsterker arkitektkompetansen og satser enda sterkere på en helhetlig bærekraftig urbanisme i alle ledd.

Vår neste mann på laget er Yaman Jaara som er interiørarkitekt .

Han skal jobbe hos oss 2 dager i uken.

Han har 5 års erfaring fra Syria og Tyrkia og har jobbet med utstilling-, interiør- og møbeldesign.

Vi ser frem til å få han med oss i prosjektene.

Read More
Anders Sletten Eide
Vil bygge nybygg av skipsvrak

Etter forrige ukes frokostseminar i regi av Hammervold Pind og Maritime Bergen ble Fredrik intervjuet av BA.

– Vi vet at det vil komme nye regler som gir byggenæringen ansvar for hele klimaregnskapet ved nybygg, vi vet bare ikke når. Det vil inkludere utslipp ved materialproduksjon og utslipp ved transport. Dette vil øke byggeprisene betydelig hvis vi ikke finner områder å spare på, sier Barth.

Dagens nybygg er så energieffektive at det er lite å hente der. Dermed må innsparingen komme andre steder. På materialgjenbruk, for eksempel. Brukte materialer har ikke noe klimaavtrykk i og med at de alt er produsert.

Read More
Anders Sletten Eide
Vi kan ikke tillate oss å rive Fylkesbygget

 «I want you to panic» sa 16 år gamle Greta Thunberg på Davos, og satte i gang en stor bølge av demonstrasjoner blant ungdommer over hele verden.  De er bekymret for deres fremtid. Og Greta har helt rett. Det er alt for enkelt å la være å ta innover oss de klimautfordringene vi møter. Men vi må gjøre det. Det er på tide å se i oss selv, på hva vi kan, og hvordan vi kan bruke det vi kan for å gjøre en forskjell. Vi i Vill Urbanisme kan arkitektur og vi kjenner byggebransjen. Vi har som mål å tenke bærekraft i alt vi gjør, i alle ledd og på alle nivå.

Så mens ungdommer demonstrerer og ber oss om å få panikk og agere, så vurderer politikere og rådgivere å rive både Rådhuset og Fylkesbygget i Bergen. I et klima og miljøperspektiv vil det være et usedvanlig dårlige valg.  

Read More
Anders Sletten Eide
"Bærekraftige Straume" i Vestnytt

Vill Urbanisme har nettopp levert en visjonsstudie for Straume på Sotra.

– Berekraftsmåla til FN ligg til grunn for alt me gjer på ulike fagfelt, også her på Straume. Det er slik me teiknar arkitektur. Det me har laga er ikkje ei kjøpesenterutviding, men ein visjon for Straume by, seier Fredrik Barth.

Sakset fra saken(bak betalingsmur)

Read More
Anders Sletten Eide
Kvinnen bak kulissene

Vår dyktige kollega Lise Christensen er i Bergensmagagasinet.

Lise er scenograf, regissør og tusenkunstner. I Bergensmagasinet kan du blant annet lese mer om da Lise tok farger til Polen og bygget et norsk hyttetun på en strand på den greske øyen Keffalonia.

Read More
Anders Sletten Eide
Nye planer for Dokken

I dag presenterte direktør på Havorskningsinstituttet Sissel Rogne, adm. dir. Daniel Skjeldam i Hurtigruten og adm.dir Aslak Sverdrup i Akvariet en felles visjon for samlokalisering på Dokken.

Read More
Anders Sletten Eide
-En tettere by er en bedre by

– Gamle bilder fra Gågaten viser et yrende folkeliv. I dag står den nesten tom, sier Fredrik Barth, som mener at vi er nødt til å finne nye måter å få bergenserne tilbake til byen på. Første skritt på veien er flere sentrumsboliger.

Read More
Anders Sletten Eide
Få med deg Vill Urbanisme på Bergenskonferansen 2019

Tirsdag 14.01.19 er det duket for Bergenskonferanen 2019 i regi av Bergen Næringsråd. På scenen dukker ikke mindre enn tre Ville Urbanister opp.

Fredrik Barth snakker om veien videre for utvikling av en ny bærekraftig bydel på Dokken.

De assosierte partnerne i Vill Venn; Agnes Tvinnerheim og Anders Waage Nilsen presenterer “Speis” en vill idé om ville førsteetasjer.

Dette vil du ikke gå glipp av.

Vi gleder oss til å treffe både kjente og ukjente på konferansen i morgen!

Read More
Tidenes satsing på byutvikling i Bergen; den «marine klyngen» skal lokaliseres til Dokken

Partnerne Anders Sletten Eide og Fredrik Barth i Vill Urbanisme har i årevis jobbet for at Dokken skal kunne transformeres til bærekraftig by, og at samlokaliseringen av de marine FoU institusjonene Havforskningsinstituttet og fiskeridirektoratet m.fl. kan lokaliseres til Sydnes og danne motoren i den kommende utviklingen. Jubelen stod i taket da Nærings- og Handelsdepartementet i dag (20.12.18) valgte Dokken til fremtidig lokasjon for klyngen. Vill Urbanisme har bidratt med arkitektur, ledelse, byplan, energi og miljø og har vært sentral i det arbeidet som nå har ført frem til den gledelige beslutningen.

Read More